Co média v týdnu 14/2018 dala

Zdá se, že se týdeníky v tomto týdnu řídily společným heslem: „Budete z nás otrávení!“. Jak jinak by se dalo vysvětlit, že se na většině obálek objevují témata silně otravná? Za všechny své časopisové kolegy hovoří sám velký Reflex s poptávkou po Novičoku – jedu, kterého každý zná, ale nikdo z evropských států se nezná k jeho výrobě. Všichni ho ale usilovně hledají, včetně našeho pana prezidenta a služby BIS.

Naši západní sousedé mají podle časopisu Echo trochu jiné starosti. Už několik měsíců Němce sužuje přísný zákon o odstraňování nezákonného obsahu ze sociálních sítí. Podle některých kritiků je protiústavní. Člověk na obálce také nevypadá, že se jeho činnost – ať už je jakákoliv, shoduje se zákonem.

A co otravuje nás? Mohla by to být hrozící koalice stran ANO a KSČM, na kterou upozorňuje Respekt. Ten na svoji obálku umístil současného předsedu komunistické strany, jenž se možná na věčné časy spojí s daleko bližším sousedem, než je Sovětský svaz. Zřejmě už i pan Babiš pochopil, jak je důležité míti Filipa…

U komunistů ještě chvíli zůstaneme a připomeneme si jeden z krásných paradoxů jejich ideologie. Když dostatečně otráví život všem okolo, neváhají jít i sami proti sobě. Přeci jenom – trénink dělá mistra. Proto časopis Týden přináší čerstvě nalezené záznamy o soudu s Rudolfem Slánským, komunistickým politikem popraveným v rámci politických procesů v padesátých letech.

Ekonom se v porovnání s vážnými tématy ostatních týdeníků zabývá zdánlivou maličkostí, ovšem takové věci nás často mohou otrávit nejvíce. Zato Euro vše zachraňuje. Jako jediné hlásá pozitivní předpověď do budoucna. Tučným písmem nám slibuje, že nás čekají tučné časy. A pokud tento fakt potvrzuje i poněkud… korpulentnější pán na titulce, tak to přeci musí být pravda!

 

Přidat komentář